Fel i fastighet / Dolda fel

Fel i fastighet och dolda fel vid köp av ett hus eller bostadsrätt kan ibland vara väldigt upprörande för våra klienter. Vi hjälper till med besiktningen och juridiken för dig.

Dolda fel kan vara svåra att upptäcka vid köp av fastighet

Om man upptäcker dolda fel i sitt hus eller bostadsrätt så kan man ha rätt att kräva prisavdrag eller skadestånd från säljaren, man kan också häva köpet. Som köpare har man en långtgående undersökningsplikt vid köp av en fastighet.

Undersökningsplikten innebär att man ska undersöka fastigheten så långt det går och upptäcka eventuella fel i fastigheten. Om man i efterhand upptäcker något fel i fastigheten som inte gick att upptäcka vid undersökningen är det ett dolt fel och köparen har då rätt till skälig ersättning från säljaren.

Upptäckta fel i hus och bostadsrätt i efterhand av köpet

Men om felet borde ha kunnat upptäckas vid undersökningen är då inte säljaren ansvarig för det felet. Hänsyn tas också till om man borde ha räknat med dessa fel med anledning av husets ålder, pris och skick.

Fel i fastighet och rättsskydd med fastighetsjurist

Det finns en möjlighet att vårt arvode kan betalas av ditt försäkringsbolag (rättsskydd) i tvister rörande dolda fel i radhus/villa eller bostadsrätt.

Våra jurister har special kompetens inom detta område och hjälper dig gärna med frågor gällande fel i fastighet och dolda fel.

Ring oss på tel: 08 20 21 40 för att komma i kontakt med en fastighetsjurist.

Boka konsultation

Vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast.