Fel i fastighet och Dolda fel

Fel i fastighet och dolda fel vid köp av hus eller bostadsrätt kan bli väldigt upprörande för våra klienter. Vi hjälper till med besiktningen och finns här för dina juridiska frågor!

Dolda fel kan vara svåra att upptäcka vid köp av fastighet 

Om du som köpare upptäcker dolda fel i huset eller bostadsrätten kan du ha rätt till prisavdrag eller skadestånd från säljaren. Vid allvarliga fel kan även köpet hävas och prestationerna återgå. Köparen har en långtgående undersökningsplikt vid köp av fastighet. 

Undersökningsplikten innebär att man så långt som möjligt ska undersöka och upptäcka eventuella fel i fastigheten. Om det efter undersökningen upptäcks några fel som inte gått att upptäcka vid den initiala undersökningen kan köparen få rätt till skälig ersättning från säljaren. 

Upptäcka fel i hus och bostadsrätt efter köpet 

Om felet kunde upptäckas redan vid den initiala undersökningen kan inte säljaren hållas ansvarig för felet. Även andra faktorer kan få betydelse för vad som utgör ett fel i fastigheten så som byggnadens ålder, priset och skicket. 

Fel i fastighet och rättskydd med fastighetsjurist och advokat 

Det finns möjligheter att kostnaden för jurist eller advokat täcks av ditt försäkringsbolag genom rättsskydd. Vid tvister kommer du inte behöva stå hela kostnaden själv.  

Våra jurister och advokater har specialkompetens inom fastighetsrättens område och hjälper dig med alla dina frågor kring fel i fastighet och dolda fel. 

Ring oss på telefon 08 – 20 21 40 eller mejla till info@advantage.se    

Boka konsultation

Vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.