Bodelningsavtal

Bodelningsavtal utförs framför allt på enskild egendom som skall delas på när äkta makar i ett äktenskap eller sambos går skilda vägar. Man delar själva boet i lika delar eller de delar som man kommer överens om.

Finns det någon form av äktenskapsförord med i bilden sedan tidigare, så tar man självklart hänsyn till detta.

Bodelning och bodelningsavtal – Vilka är tillgångarna och skulderna

Bodelningen är det som slutligen sker skriftligen och som slutför alla förhandlingar i bodelningen. Avtalet gör att bägge parter kan gå skilda vägar med vetskap om att man har fått sin sak lagligt prövad. Ett avtal som avspeglar bodelning visar också hur sambornas eller makarnas respektive tillgångar och skulder fördelats dem emellan vid separationen.

Bodelning mellan parter

Ett skriftligt bodelningsavtal fungerar som ett bevis på en genomförd bodelning och minskar dessutom risken för eventuell framtida tvist mellan parterna. Bodelning och avtalet är nödvändigt för att exempelvis kunna söka ny lagfart eller lägga om lånen. Makarna har rätt att registrera bodelningsavtalet vid domstolen, dock finns det inget sådant krav.

Hjälp med bodelningsavtal – Jurist vid bodelning och bodelningsavtal

Hjälp med bodelning och avtalet runt bodelningen är något vi på Advantage Advokatbyrå är både vana vid och hjälper våra klienter med.

Som jurist vid bodelning så kommer vi i kontakt med många olika typer av par som söker olika lösningar gällande bodelning. Avtalet i sig är bara en del av den lösningen. Det kan ge stöd redan vid ingående av ett äktenskap likväl som tvärtom.

Våra jurister vid Advantage Advokatbyrå hjälper dig gärna med rådgivning kring bodelning samt upprättande av bodelningsavtal. Ring oss på 08 20 21 40 för att komma i kontakt med en jurist inom bodelning som kan bodelningsavtal!

Boka konsultation

Vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.