Idrottsjuridik

Idrottsjuridik är de juridiska områden och bestämmelser som direkt eller indirekt reglerar olika idrotter och dess föreningar.

De juridiska frågorna inom idrotten är ofta komplexa. Förutom allmänna lagar och regler så gäller här även respektive idrotts individuella regelsystem, stadgar och policys. I vissa idrottsjuridiska frågor är det dessutom nödvändigt att beakta också internationella regelverk.

Specialkompetens inom idrottsjuridik

Idrottsjuridik är ett brett område med många juridiska frågor. Många gånger krävs det en specialistkompetens som den enskilde idrottsutövaren, idrottsföreningen eller förbundet kanske inte har. Några exempel på alla de saker som man har att ta med i beaktande är t.ex. styrelsens ansvar i en ideell förening, individuella regler inom olika idrotter, olika transferfönster och liknande fall.

Eller varför inte en professionell fotbollsspelares rätt till föräldraledighet?

Det kan lätt bli komplicerat och därför är det tur att det finns hjälp att få.

Advantage Juristbyrå om idrottsjuridik

“Vi sätter alltid vår klients intressen i första hand”.

För den som utövar en idrott, vare sig han eller hon är amatör eller proffs, finns det många fördelar med att välja någon som har kompetens inom idrottsrelaterad juridik som sin företrädare.

Allt handlar inte om pengar, men vi strävar alltid efter att du som vår klient skall få ut det bästa arvodet i varje enskild förhandling.

Våra jurister företräder såväl enskilda idrottare som klubbar och förbund vid kontakter med olika myndigheter, samt i domstolar och nämnder. Det kan handla om allt ifrån individuella disciplinära åtgärder vid t.ex. respektive förbunds disciplinnämnd till att bistå vid förhandlingar av olika spelarkontrakt eller vid arbetet med nya sponsorer.

Kontakta oss om du vill veta mer om idrottsjuridik.

Boka konsultation

Vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.